مدونة سيلا

معظم الاكل اللي في المدونة من صور اكلي، أنا اللي بعمله وبنزل صوره، ياريت لو عجبكم تزوروا المدونة دايما، واعملوا متابعة

Recent

آخر الأخبار

Recent
اخر المشاركات
جاري التحميل ...

طريقة عمل الكبده الاسكندراني، اسهل طريقه لعمل الكبده الاسكندراني زي بتاعت العربيات، الكبده الاسكندراني- مدونة سيلا

 


تعد الكبده الاسكندراني، اكله من أهم الأكلات الشعبية المشهورة، والتي يتهافت الكثير من الأشخاص على شرائها بأعداد كبيرة، سواء الكبده الاسكندراني بالفينو أو بالعيش البلدي، وتقدم مع الليمون وسلطة الطحينة والفلفل الحار الحامي، نقدم لكم اليوم اسهل طريقة لعمل الكبده الاسكندراني مثل عربيات الكبده الاسكندراني، وسوف تحصلين على طعم ورائحة المحلات وعربيات الكبده الاسكندراني، الكبده الاسكندراني هي اكله تشتهر بها محافظة الإسكندرية المصرية ولذلك سميت باسم الكبده الاسكندراني، يمكنك تحضير الكبده الاسكندراني في البيت لضمان سلامة ونظافة الطعام المقدم لأسرتك.

طريقة عمل الكبده الاسكندراني.

تعتمد الكبده الاسكندراني على التوم والفلفل المقطع شرائح،
سواء فلفل حامي حار أو رومي وبعض من البهارات، طريقة عمل الكبده الاسكندراني لا يضاف إليها البصل أو الطماطم، الكبده الاسكندراني هي باليوم والفلفل وبعض البهارات مثل محافظة الاسكندرية، ولكن هناك محافظات أخري تضيف البصل والطماطم إلي الكبده مثل محافظة القاهرة.

مكونات عمل الكبده الاسكندراني في البيت مثل المحلات وعربيات الشارع.

  • نص كيلو كبده مقطعه إلي شرائح رفيعة، ويمكنك الطلب من الجزار تقطيعها لك لعمل الكبده الاسكندراني.
  • ربع كيلو من الفلفل الرومي مقطع شرائح رفيعة.
  • قرنين "٢ ثمرة" فلفل حامي حار "اختياري"
  • 5 فصوص كبيرة ثوم ومفرومه فرم ناعم.
  • ملعقة من الكمون.
  • ملعقة من الكزبره الناشفة"الجافة"
  • عصير ليمونه أو ملعقتين من عصير الليمون
  • ملعقة صغيرة من الشطه البودر أو يمكنك استبدالها بالبابريكا.
  • ملح حسب الرغبة.
  • فلفل اسود حسب الرغبة.
  • ملعقتين كبار زيت
  • ربع كوب من الخل الابيض.

طريقة عمل الكبده الاسكندراني.

أولا: تتبيلة الكبده الاسكندراني.

  • في طبق أو بوله صغيرة، ضيفي الثوم المفروم، ثم ضيفي إليه الكمون والملح والفلفل والكزبرة والشطة او البابريكا، واخلطيهم مع بعض جيدا
  • ضيفي الي خليط البهارات عصير الليمون والخل وقلبيهم جيدا.

ثانيا: طريقة عمل الكبده الاسكندراني.

  • احضري التتبيلة وقومي بوضع نصف التتبيلة على الكبده الطازجة المقطعة إلي شرائح رفيعة.
  • في طاسه أو مقلاه على النار، وبها مقدار الزيت، واتركي الزيت على نار متوسطة حتي يسخن.
  • أضيفي الكبده الي الطاسه أو المقلاه واتركيها دون تقليب حتي تأخذ صدمة.
  • حين تتحول الكبده الي اللون الرمادي قومي بتقليبها.
  • أضيفي النصف الباقي من تتبيلة الكبده الاسكندراني.
  • قومي بإضافة الفلفل الرومي والفلفل الحار إلي الكبده وقومي بتقليبهم.
  • اتركي الكبده مع الفلفل لمدة 5 دقائق على النار مع التقليب المستمر حتي تنضج.
  • تذوقي الكبده، وقومي بإضافة ملح او الفلفل إذا احتاجت.
  • ارفعي الكبده من على النار وقدميها مع السلطة والطحينة والليمون، والعيش الفينو أو البلدي أو قدميها مع المكرونة أو الكشري.

ملاحظات

  • لا يمكنك غسل الكبده بالماء، ولكن يمكن وضعها ونقعها في اللبن أو الخل لمدة ربع ساعة حتي تتخلص من الدم الزائد.
  • لا تتركي الكبده كثيرا على النار حتي لا تسود وتجف ولكن سويها على نار عالية لمدة خمس دقائق لتكون كبده اسكندراني جوسي.
  • يجب دائما استخدام الليمون على الكبده سواء قبل التسوية أو بعدها.
  • الكبده لازم معاها كزبره وكمون في التتبيلة.
  • يفضل تسوية الكبده في وعاء مسطح أو طاسه أو مقلاة حتي تتوزع الحرارة بالتساوي.




عن الكاتب

Sila

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

مدونة سيلا