لو عاوزة طريقة سهلة ومضمونة وناجحة لعمل عيش البرجر زي المطاعم في البيت، يبقي لازم تجربي وصفتنا من مدونة سيلا.
مقادير العجينة
- كيلو دقيق
- بيضة * يمكن الاستغناء عنها*
- 2 معلقة كبيرة خميرة
- معلقة كبيرة سكر
- رشة ملح
- ملعقة بيكنج بودر
- ربع كوب زيت
- نص كوباية لين بودره
- ماء حسب العجين
لتزيين وجه عيش البرجر.
- بيضة
- فلفل اسود أو 2 ملعقة كبيرة لبن أو رشة فانيليا على البيضة.
- سمسم حسب الرغبة.
طريقة تحضير عجينة عيش البرجر
- اخلطي الماء مع الخميرة والسكر.
- ثم الزيت والبيضة.
- يضاف الدقيق واللبن البودره والبيكينج بودر ورشة الملح.
- اخلطي المكونات جيدا مع بعضها.
- يضاف الماء تدريجيا حسب الحاجة، حتي الوصول إلي عجينة مرنه ومتماسكه.
- اعجني المكونات جيدا مع بعضها، يمكنك استخدام العجان الكهربائي في صنع عجينة عيش البرجر إذا كان متوفر لديك.
- اتركي عجينة عيش البرجر لترتاح وترتفع ويتضاعف حجمها لمدة تتراوح بين من نص ساعة لساعة.
طريقة تحضير عيش البرجر الهش.
- قومي بتقطيع عجينة عيش البرجر الي قطع متساوية الحجم حسب رغبتك على شكل كرات.
- ضعي عجينة عيش البرجر في صينية مدهونة بزيت أو صينية مفرودة بورق زبدة.
- افردي الكرات بالضغط عليها بواسطة يدك حتي تصبح ع شكل دائرة.
- اتركي العجينة وغطيها بمنشفة نظيفة واتركيها لترتاح وترتفع مرة أخري لمدة تتراوح من نص ساعة لساعة.
طريقة خبز عيش البرجر الهش.
- في فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة 190 أو 180 مئوية.
- اخلطي البيضة مع الفلفل الاسمر أو مع اللبن.
- يدهن وجه عيش البرجر بخليط البيضة.
- يضاف السمسم عن طريق رشه على وجه عيش البرجر.
- توضع عجينة عيش البرجر في الفرن لمدة 15 دقيقة أو 18 دقيقة حتي تنضج ويصبح لونها ذهبيا.